keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Pehmeät aamiaissämpylät


 
Monia erilaisia sämpyläreseptejä kokeilleena suosikikseni ovat nousseet nämä sämpylät. Jotta sämpylöistä tulee pehmeitä kannattaa ne peittää heti uunista otettua leivinliinalla. Nämä sämpylät saavat kunnian olla ensimmäinen reseptini tässä blogissa!

Pehmeät aamiaissämpylät
(10 kpl)

3 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/4 dl pellavansiemeniä
1/2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
6 dl vehnäjauhoja
60g voita tai juoksevaa kasviöljyvalmistetta

Lämmitä neste haaleaksi. Liuota hiiva,suola ja sokeri nesteeseen.
Lisää pellavansiemenet, auringonkukansiemenet ja vehnäjauhoja vähin erin.
Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa astian reunoista.
Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin 30min.
Vaivaa taikinaa pöydällä, jaa 10 osaan ja leivo pyöreiksi sämpylöiksi.
Jauhota sämpylät päältä ja kohota leivinpaperin päällä pellillä liinalla peitettynä.
Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia. Peitä liinalla heti uunista otettua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti