sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Suklaatorttu



Tässä todella herkullisen suklaatortun ohje. Parhaimmillaan tämä suklaaherkku on levättyään yön yli jääkaapissa. Jos teet tortun irtopohjaiseen kakkuvuokaan kuten minä tein, kannattaa vuoan pohjan päälle laittaa leivinpaperi ja puristaa sitten vuoan panta kiinni niin, että paperi pingoittuu väliin. Näin tortun saa näppärästi siirrettyä haluamalleen tarjoilualustalle. Ensimmäisen kerran olen maistanut tätä M:n &M:n luona kyläillessä. Kiitos siis heille tästä reseptistä!


Suklaatorttu



Pohja:
125 g voita tai margariinia
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa tai pieni muna

Täyte:
200 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
2 munaa
2 rkl tummaa ruokosokeria

Sekoita pehmeä rasva ja tomusokeri. Sekoita vaniljasokeri, kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi rasva-sokeriseokseen. Sekoita ja lisää lopuksi kerma tai muna. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja paista 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Kuumenna sillä aikaa kerma kattilassa ja sulata siihen suklaa. Lisää munat ja sokeri ja sekoita hyvin.
Laske uunin lämpö 120 asteeseen. Levitä täyte pohjalle ja jatka paistamista 15-20 minuuttia. Nosta jäähtymään. Piiras saa olla kosteaa rakenteeltaan.

Tein torttua pääsiäiseksi joten koristelin sen pienillä suklaamunilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti