maanantai 15. syyskuuta 2014

Brownie - mustikkakakku



Tämä ohje on alunperin Arlan- sivuilta. Ainoat muutokset alkuperäiseen reseptiin ovat kermaviilin vaihtaminen turkkilaiseen jogurttiin (koska jääkaapissa ei sattunut olemaan kermaviiliä) sekä sitruunamehutilkan lisääminen täytteeseen. Kakun brownie- pohja on makean tahmea, mutta paksu ja raikas mustikkakerros tekee kokonaisuudesta oikein mainion. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Tähän reseptiin sopivat sekä pakastetut että tuoreet mustikat. Metsästä löytyy vielä kiinteitä mustikoita joita voi käyttää ainakin koristeluun.


Brownie - Mustikkakakku
 12 annosta


Brownie-pohja:
150 g tummaa suklaata
100 g pehmeää voita
2 1⁄2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2 1⁄2 dl vehnäjauhoja


Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
250 g mustikoita
1 tl sitruunamehua
3 kananmunan keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl Turkkilaista jogurttia (tai kermaviiliä)
3 dl vispikermaa


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi läpimitaltaan n. 24 cm irtopohjavuoan renkaan ja pohjan väliin. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita keskenään voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan ja lisää mukaan sula suklaa. Sekoita seuraavaksi keskenään siivilöity kaakao, vaniljasokeri ja jauhot ja yhdistä jauhoseos taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita mustikat hienoksi soseeksi esim. tehosekoittimessa ja sekoita soseeseen sitruunamehu. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hienoksi vaahdoksi ja lisää seokseen mustikat. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita seos muna-sokeri-mustikkavaahtoon. Sekoita joukkoon jogurtti. Vaahdota lopuksi kerma ja sekoita taikinaan. Kaada seos jäähtyneen brownie-pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 5 tuntia. Irrota kakku varovasti muotista. Koristele esim. mustikoilla ja sulatetulla suklaalla. Itse sulatin 3 palaa tummaa suklaata mikrossa lautasella ja laitoin sulan suklaan pieneen muovipussiin. Leikkasin muovipussin kulmaan pienen reiän ja pursotin suklaasta renkaita.